ماده اولیه روغن کنجد و ارده، دانه کنجد است. کنجد دانهای روغنی است که به رنگهای مختلف از جمله قهوهای، سیاه و سفید موجود است. البته کنجد سفید طعم بهتری دارد و بیشتر استفاده میشود...
ماده اولیه روغن کنجد و ارده، دانه کنجد است. کنجد دانهای روغنی است که به رنگهای مختلف از جمله قهوهای، سیاه و سفید موجود است. البته کنجد سفید طعم بهتری دارد و بیشتر استفاده میشود...
در کارخانهها دانه کنجد را بوجاری میکنند (یعنی اجسام خارجی را از آن جدا میکنند) پوستگیری به ۲روش خشک و مرطوب انجام میشود. در پوستگیری مرطوب، کنجد در حوضهای آب خیسانده میشود و بعد از مدتی به آن استراحت میدهند تا رطوبت در سطح پوست یکنواخت شود. بعد کنجدها را وارد دستگاه پوستکنی میکنند و سپس آن را در حوضهای آب نمک میریزند. در این مرحله باز هم مقداری از پوستههای باقیمانده تهنشین میشود و کنجد روی آب میآید. سپس کنجدهای بدون پوسته را جمعآوری میکنند، میشویند و نمک و پوستههای اضافی را میگیرند.
در مرحله بعد، کنجدها را سانتریفیوژ میکنند تا آب اضافیشان خارج شود. در نهایت کنجد را در دستگاهی بو میدهند و برای عمل آسیاب کردن ارسال میکنند. در دستگاه آسیاب، کنجدهای بو داده شده، له میشوند و به شکل ارده درمیآیند. کنجد حدود ۵۰ درصد روغن دارد به همین دلیل خمیر به دست آمده از آن بسیار روان است. رنگ ارده معمولا کرم متمایل به زرد است البته اردههایی که از کنجدهای سیاه و قهوهای تهیه میشوند، رنگ تیرهتری دارند و طعمشان هم متفاوت است.
دستگاه کنجد گیری ، قابلیت استفاده و روغن گیری به روش پرس سرد از انواع دانه های
روغنی اعم از انواع کنجد، سویا، کلزا، تخم آفتابگردان، دانه انگور، بذر کتان، تخم کدو، کنف
، زیره سیاه و سفید، دانه فلفل شیرین، بادام زمینی، گل تاج خروس، دانه سیب و…
را دارا میباشد.
برای استخراج روغن از دانههای کنجد میتوان دانهها را بدون پوستگیری تحت فرایند قرار داد؛ در این صورت از کنجاله (باقیمانده کنجد) میتوان برای مصرف دام استفاده کرد اما اگر بخواهیم از فراوردههای جانبی روغن کنجد در تهیه خوراک انسان استفاده کنیم، برای جداسازی فیبر غیرقابل?هضم و اسیداگزالیک باید پوست را از دانه جدا کرد. در روشهای صنعتی، با کمک پرس (معمولا پرس مارپیچ) یا استفاده همزمان از پرس و حلال، روغن از دانه کنجد جدا میشود. این روغن معمولا نیازی به تصفیه، رنگبری و بوگیری ندارد اما اگر بخواهیم دانهها را دوباره و برای بار دوم و سوم روغنکشی کنیم، باید عمل پالایش روی آنها انجام شود.
در روش استخراج با پرس توسط دستگاه روغن کنجد گیری و حلال پس از قرار دادن دانهها در معرض بخار، در دستگاه پرس بخش زیادی از روغن را جدا میکنند و در مرحله نهایی از حلال برای جداسازی باقیمانده روغن استفاده میشود.
در کل، روغن کنجد حاوی آنتیاکسیدانهای فراوانی نظیر سزامول و سزامولین است که خاصیت ضدسرطانی دارند و به همین دلیل، این روغن یکی از سالمترین روغنهای خوراکی محسوب میشود.
روغن گیری به روش پرس سرد
دمای روغن زیر ۵۰ درجه است و صرفا فشار به دانه ؛ روغن طبیعی را خارج میسازد.
این روش نیاز به مراحل پیچیده ی صنعتی ندارد و سالم تر است.
روغن خارج شده از دانه ی روغنی ؛ طبیعی ست.
به علت عدم وجود دمای بالا ؛ تغییر ترکیب نمیدهد. در این روش خواص دانه های روغنی حفظ میگردد و تصفیه ی شیمیایی نمیخواهد
در روغن گیری پرس سرد تعداد دستگاه ها بسیار کم است و کل فرآیند با انرژی برق قابل اجرا ست و به انرژی های فسیلی نیازی نیست.
حدود ۱۰ شرکت در زمینۀ دستگاه های روغن گیری و روغن کشی در بازار ایران فعالیت میکردند.
در سال ۹۶ تعداد فروش دستگاه های روغن گیری کارا پرس حدودا به اندازۀ 10 شرکت بود.
سوال بسیاری از مشتریان ما این است :
علت تامین همزمان سه پارامتر "کیفیت" و "زیبایی" و "قیمت مناسب" دستگاه روغن گیری کاراپرس چیست؟
دستگاه روغن کشی کاراپرس از سال ۱۳۹۴ آغاز به کار کرد. استراتژی شرکت براساس تامین دستگاه های تمام استیل برای تامین همزمان دو هدف بود :
مرکز تخصصی روغن گیری و روغن کشی کاراپرس ، برای تامین این دو هدف برنامه ریزی میکند :